Mléko, nebo smetana do černé kávy, nebo silně omaštěné zákusky či smetanová šlehačka po ní, do jídelníčku zásadně nepatří!!!!

18.10.2013 09:58

Silně varující lékařské a biologické vysvětlení, že proč! Pošlete to 
tedy všem známým, na kterých vám záleží! Kombinace černé kávy a tuku z 
mléka, smetany atd, totiž na celé naše tělo nepůsobí ani trochu příznivě!!!
Působí totiž velice špatně na dvanácterník neboli duodenum, který pak v 
křečí stáhne svoje hladké svalstvo a následně začne vyřazovat z provozu 
slinivku břišní. Dále pak zablokuje i celý žlučník.
Žlučník je vlastně zásobní skladiště žluči v našem organismu. Žluč se má 
samočinně do trávící soustavy uvolňovat pokaždé tehdy, když sníme cokoli 
mastného, aby ten přijatý tuk byl pro správné následné strávení předem 
dostatečně emulgován.
Jestliže nám ale žlučník z jakéhokoliv důvodu řádně nefunguje, máme 
zaděláno na mnohé další zdravotní problémy označované dnes za běžné 
civilizační nemoci. Snad největším problémem je ale nulová osvěta, a že 
se toto opravdu varující vědecké poznání zpravidla dozvídáme, až když je 
nám už 70 let a v průběhu předešlých padesáti let jsme oblíbenou kávu 
tak rádi popíjeli právě s mlékem, či smetanou, protože jen tak nám to 
chutnalo a obchody jsou toho doslova plné. Křeče a bolesti se potom za 
čas objevují i v oblasti bederní páteře, kdy chronický nedostatek žluči 
ve střevech způsobuje až bolestivou zácpu. Žluč, kter&aacut e; se 
nedostane do dvanácterníku, se usazuje s výraznou bolesti právě u vývodu 
žlučníku a tvoří se tam nejprve žlučový písek. Ovšem později se mohou 
vytvářet až opravdu velké a životu nebezpečné žlučové kameny, které 
nakonec žlučník zcela ucpou. Z čínské medicíny se dozvídáme, že 
meridiánová spojnice nemocného žlučníku prochází všemi velkými klouby 
našeho organismu (kyčle, ramena, kolena) a způsobuje jejich silné 
bolesti až chronickou nehybnost. Chybějící slinivkové šťávy způsobují ve 
střevech velice silné nadýmání (meteorismus). Vracející se žlučí 
reaktivované žaludeční šťávy pa k silně poškozují už i samotnou slinivku 
a právě tak potom vzniká stále se rozmáhající cukrovka (diabetes 
mellitus). Což je ve své podstatě jen velice málo, nebo zcela nefunkční 
slinivka, protože se v ní pak následkem prodělaných poleptání 
žaludečníkyselinou a následných zánětů už netvoří v patřičném množství, 
anebo vůbec, veledůležitý hormon inzulin. Takto mimo jiné je ochromena i 
činnost mnoha dalších sliznic v celém našem těle .
Káva navíc obsahuje velké množství hodně agresivní kyseliny šťavelové. A 
když ledviny tuto látku nestačí dostatečně rychle vylučovat 
prostřednictvím moči, potom se snadno vytvoří z přítomných krystalků 
kyseliny šťavelové nejdříve močový písek. Později se ale vytvářejí také 
obrovské, vysoce bolestivé a zároveň i rizikové močové kameny. Je li 
totiž v našem organismu neustále přítomno příliš velké množství kyseliny 
šťavelově, přes tlusté střevo se následně vstřebává zpátky do těla a 
usazuje se i do kloubů a svalů. Dochází tak k silným bolestem (vnímaným 
zejména v noci) -- jak v oblasti páteře, tak i v oblasti velkých kloubů. 
Tímto způsobem vzniká i velice podobné, vysoce bolestivé a pohyb 
omezující onemocnění, jako je dna! Pokud tedy alespoň trochu myslíte na 
své pozdější zdraví, popíjejte svoje oblíbené kafíčko zásadně bez mléka 
či smetany a jen v malém množství! A s ní, nebo hned po ní si už zásadně 
nikdy nedopřávejte šlehačku, či dokonce nějaké vysoce kalorické, tedy 
zejména silně omaštěné zákusky, či koláčky.

Sepsal primář MUDr. Jan Miklánek

—————

Zpět