Neobyčejný způsob vrácení ztracené energie

04.05.2017 17:33

Možná jste zaznamenali, že se stoupajícím věkem vnitřní zásoba energie klesá a doplňovat ji je těžší. Obecně se má za to, že je to zákonité. Je to tak doopravdy? Co když existuje universální prostředek, které nám může pomoci, abychom se opět cítili plní sil?

Sportování, kontrastní sprcha, změna jídelníčku – nejspíš už jste vyzkoušeli různé cesty, jak si vrátit bývalý tonus, jenomže ne vždy jsou tyhle cesty úspěšné a přinášejí kýžený výsledek. Ne vždy má také člověk dost času nebo i kázně, aby dodržoval nějaký přísný režim.
Existuje jednoduchý a příjemný způsob, jak pocítit příliv sil.

SÍLA VZPOMÍNEK

Každý má svůj soubor vzpomínek na zářivé a krásné okamžiky života. Jedny vzpomínky jsou z dětství a jiné doplnily soubor docela nedávno. Společný je jim ten zvláštní stav, který zažíváme, když vzpomínáme na něco pěkného.

Abyste tomu lépe porozuměli, vybavte si v paměti nějaký takový zářivý životní moment. A pocítíte, jak se vaše tělo uvolňuje a dochází k přílivu sil .
Jak to, že nám vzpomínky mohou poskytnout takovou podporu? Jak z nich získat maximum energie?
 

OD MALÉHO K VELKÉMU

Lidské vědomí je složitý systém chránící přístup k vnitřním zdrojům a zkušenostem. V jeho moudře organizovaném „skladu“ jsou uchovány nejenom talenty a dovednosti, ale také klíč k obnovení ztracené energie.

Přiživujeme příjemné vzpomínky, aby neztratily svoji sílu a výraz, spotřebováváme na to však část svých energetických zdrojů. V každé příjemné vzpomínce je uchován určitý objem energie, kterou máme právo si beze všeho vzít. Je to jako zásoby poschovávané po celém domě – zkuste si jen představit, jaké množství vnitřních sil si vrátíte, když je všechny znovu dáte dohromady!

ČAS KOUZLIT
Najděte si místo, kde vás nikdo nebude rušit. Posaďte se do křesla, nebo se natáhněte na gauč. Zaposlouchejte se do svého těla, uvolněte se, zbavte se napětí.

Vyberte si jednu z nejvýraznějších a nejkrásnějších vzpomínek. Představujte si, jak se noříte do té šťastné chvíle, soustřeďte se na podrobnosti: co cítíte, co slyšíte, jaké vůně jsou kolem, jaké barvy vás obklopují?

Když pocítíte celý komplex emocí spojených s touto vzpomínkou, zhluboka se nadechněte. Ucítíte, jak se k vám vrací to množství energie, kterým byla nasycena ona chvíle. Všechna síla, všechny příjemné emoce a pocity opouštějí vzpomínku a naplňují vás od konečků prstů až po konečky vlasů. Až zdroje vzpomínky zcela vstřebáte, otevřete oči.

S každou vzpomínkou se vám energie bude obnovovat snáz.

https://www.pronaladu.cz

—————

Zpět