5 způsobů jak posílit vaše vztahy

04.11.2018 12:47

• Pokud je váš partner, dítě nebo kamarád naštvaný, a chce s vámi sdílet své pocity, jen poslouchejte. Je 90% pravděpodobnost, že potřebuje jen pochopení a vaši emocionální podporu, nikoliv návrh na vyřešení svých problémů.
• Nesnažte se předělat svého partnera: pokud váš partner nemá přesně tu velikost, tvar a osobnost, jenž jste hledali, přivítejte změnu! Pokoušet se upravit a předělat jiného člověka „k obrazu svému“ je nejen psychické násilí proti němu, ale čistá neúcta k živoucí, dynamické energii, kterou představuje.
• Nepleťte si posedlost s láskou. Žárlivý milenec byl zbytečně a nesmyslně oslavován v populární literatuře a filmu. Posedlost není nic jiného, než jemnější způsob ovládání druhého člověka, a zacházení s ním/ní jako se svým osobním majetkem. Takový postoj je předurčen k placení mýtného ve vašem vztahu – v dlouhodobém časovém horizontu.
• Bez ohledu na to, jak těžké je tomu uvěřit, vaše děti jsou samostatné osoby s mozky, nikoliv jen rozšíření vás samotných! Nejlepší rodič je ten, který dává svému dítěti potřebnou lásku a podporu, a když je to časem potřeba, jde mu z cesty. Vaše děti tak nejen vyrostou v úžasné jednotlivce, ale budou vám za takový přístup děkovat celý život.
• Růže si nikdy nedělá starosti s tím, proč není třeba stromem banyan tree, a naopak! Na světě je dost místa na to, aby tu vzkvétali a žili všechny typy lidí. Jste přece jedinečný/á, tak proč porovnávat? Vyjádřete svoji jedinečnost, a vychutnejte si jedinečné vyjádření druhých (bez ohledu na to, jak moc se liší od vašeho), a sledujte, jak vaše vztahy pokvetou!

– Sri Nithyananda Swami

 

www.novoucestou.cz

—————

Zpět