Dvojplameny – splynutí za hranicí rovnováhy

09.11.2016 17:56

… aneb splynutí v nejhlubší intimitě duše, mysli a těla         

V dvojplamenném páru nemusí být vždy muž v postavení mužského dvojplamene a žena v postavení ženského. Pozice mohou být i obrácené, ale nemusí být ani nutně jednoznačně vymezené. Je to dané různou variabilitou polarit jednotlivých složek každé osobnosti. V závěru doladění už však mají oba polarity vyrovnané – neutrální. Ženskými či mužskými mohou být tedy označováni dle svého původního zaměření – směrování více jin (citově) či více jang (racionálně). Toto je vhodné brát na zřetel i v následujícím textu.

Ke splynutí dvojplamenů dochází po naprostém uvedení všech složek každého jednotlivce, a tím i celého dvojplamenného páru, do rovnováhy, tedy po ukončení fáze dorovnávání a následné harmonizace. Nejprve je realizováno základní dorovnání polarit a po té se harmonizují – dolaďují nejjemnější ingredience a detaily na všech úrovních do naprosté rovnováhy, a to vzájemně u obou v páru tak, aby každý sám fungoval jako jeden sourodý harmonický celek. Až společným pokořením hranice rovnováhy však může dojít ke sjednocení – splynutí.

Proces dolaďování před samotným splynutím bývá zpravidla velmi energeticky náročný. Mužský dvojplamen se může pokoušet proces sbližování zpomalit a mít ho pod kontrolou, ženský naopak urychlit. Tato neshoda u partnerů vyvolá značné fyzické i psychické napětí. Možné je vyhrocení napětí a zřícení, kdy jsou oba nuceni vše uvolnit a nechat být. Je třeba vše pustit, nechat volně a svobodně plynout a bez vnějších násilných zásahů nechat situaci ustálit, dovolit energiím, aby se samy sladily a pomalu postupně naváděly na stálou společnou frekvenci. Pozvolna dochází k vyrovnání a vyvážení jedinců ve všech jejich složkách. Pokud by jeden z partnerů chtěl situaci silou ovládnout, budování nového statusu by zadrhávalo, či se stavělo na špatných základech. Časem by tedy nejspíš došlo k opětovnému zřícení a novému budování. Oba partneři potřebují dostatečný klid, čas a prostor, aby si v sobě mohli vše urovnat – sladit své vnitřní citové vnímání s myšlenkovými procesy tak, aby byli v obou za jedno a v tomto smyslu dále i konali.

Ženský dvojplamen, vědomý si své úplnosti a celistvosti, vyjádřené všemi možnými a volitelnými složkami svého bytí, je schopen poskytnout své ženské oddání se svému partnerovi za předpokladu projevení jeho aktivního mužství. Je připraven vědomou volbou oddat své ženství svému protějšku tak, že se poddá jeho moci a vedení, a umožní mu naplno projevit jeho mužství obsažené v jeho celistvém celku všeho. Současně však zůstává věrný sám sobě. Projev ženství je schopnost plného přijímání a poddání se – zaměření dovnitř sebe. Projev mužství je schopnost plného dávání a směrování – zaměření vně sebe. Mužskému dvojplameni však může i poměrně dlouhou dobu trvat, než vyspěje natolik, že zvládne na tuto ženinu alternativní schopnost absolutního oddání se reagovat plnou odezvou, tedy plným projevením svého mužského konání.

K tomu, aby se ženský dvojplamen dokázal partnerovi s důvěrou zcela oddat, musí si být vědom své vlastní moci, síly a hodnoty, a spočívat v naprosté sebeúctě a sebelásce. Je nutné, aby opustil veškerá omezení v tomto směru daná starými vzorci a ztotožnil se se skutečností, že on je hoden všeho – plné úcty, lásky a pozornosti kohokoli, a pouze toto také pro sebe přijímal. Nic menšího pro sebe samého nepřipouští. S maximální vírou sám v sebe, a absolutní důvěrou ke svému partnerovi, se svěří do jeho péče, ochrany, zázemí a vedení.

K tomu, aby se mužský dvoplamen dokázal své partnerce plně oddat, musí překročit práh své oddělenosti. Je to vědomé propuštění svého Já z vlastní izolace, z lpění na své vlastní potřebě uzavřenosti, nepropustnosti a kontroly. Pokoření strachu a odkrytí svého nejzranitelnějšího nitra své partnerce, vložení sebe – svého srdce a citů do jejích rukou s plnou důvěrou a láskou. Pro mužské dvojče může být velmi těžké opustit veškeré staré vzorce, vše, co až do této chvíle znal, co sám ovládal, měl pod kontrolou. Bolestné zážitky z minulosti mu dříve velely, uzavřít své nitro a srdce za vlastní pevné štíty bránící průchodu citů ven i dovnitř, oddělovat se. Je nezbytné, aby mužský dvojplamen pochopil, co se v jeho nitru skutečně děje, vše hluboce procítil a svým citům porozuměl. Musí sám dozrát k přesvědčení a touze poskytnout své dvojplamenné partnerce plný citový komfort a uspokojení tak, aby se ona cítila milovaná, opečovávaná a v bezpečí, a tím se jí oddat. Pouze s takovýmto vnímáním jeho konání je ona schopna se plně otevřít a oddat se mu ve své přirozenosti a maximální sexuální síle a intimitě.

 

Jak již bylo výše uvedeno, dorovnání polarit je fyzicky, energeticky ale i psychicky velice náročný proces, avšak závěrečným a nejtěžším krokem je přesáhnutí hranice rovnováhy tak, aby mohlo dojít k průniku – spojení a splynutí. Je to společný vědomý krok partnerů, vědomé oddáním se jeden druhému, sjednocení duše (vnitřního vnímání), mysli (myšlenkových procesů) a završení celého aktu je korunováno fyzickým spojením v rámci milostného sblížení. Splynutím v nejhlubší intimitě duše, mysli a těla dochází k završení mystéria úplnosti. Je to návrat zpět na počátek, do bodu před rozdělením.

Takovýto nově vytvořený svazek rozhodně není založen na starých tradicích, nýbrž na nových zdravých postojích, a jeho úkolem a smyslem není romantický zamilovaný vztah, ale fungující partnerství, kdy jsou oba schopni společně, úspěšně a účelně tvořit. Tvořit cokoli, co je prospěšné nejen pro ně, ale především pro celé společenství.

Napsala dne 6.11.2016 Ivana „Geri“ Kutnarová

Zdroj: https://dvojplameny.wordpress.com

—————

Zpět